VERENIGING voor

REVALIDATIE bij

SLECHTZIENDHEID.     

 


 

 

VRS Scriptieprijs

De Vereniging voor Revalidatie bij Slechtziendheid (VRS) is een actieve organisatie voor professionals uit verschillende disciplines. Ruim 200 klinisch fysici, ergotherapeuten, oogartsen, optometristen, psychologen en maatschappelijk werkers zijn lid van de VRS. De VRS organiseert halfjaarlijks een goed bezocht symposium waarin de verschillende disciplines hun hoogstaand wetenschappelijk werk en praktijkgericht werk presenteren in de vorm van lezingen. Om jonge professionals te stimuleren om door te gaan in het vakgebied heeft het bestuur van de VRS besloten om een Scriptieprijs in te stellen voor de beste scriptie op het brede terrein van revalidatie bij slechtziendheid. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt. In het najaar van 2014 zal tijdens het symposium voor het eerst de VRS-Scriptieprijs over het academisch jaar 2013-2014 worden uitgereikt. De winnaar zal tijdens het symposium worden gevraagd om zijn/haar werk kort toe te lichten.

Reglement VRS Scriptieprijs

-          De student die de scriptie heeft geschreven zit in het laatste jaar van de studie klinische fysica (visueel systeem), ergotherapie, optometrie, geneeskunde, psychologie of maatschappelijk werk.

-          Naar de VRS Scriptieprijs kan op persoonlijke titel worden meegedongen door indiening van één scriptie inclusief samenvatting en aanbeveling door de scriptiebegeleider.

-          De scriptie is gerelateerd aan het thema revalidatie bij slechtziendheid.

-          De scriptie dient te zijn geschreven in het academisch jaar 2013-2014.

-          De voltallige Raad van Advies (RvA) die is vastgesteld voor het betreffende jaar en die bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende disciplines rangschikt alle ingediende scripties op basis van originaliteit en maatschappelijke relevantie. Vaak kan dat al met behulp van alleen de samenvatting. Op basis van deze screening gaan de 3 scripties met de hoogste ranking door naar de 2e ronde.

-          De voltallige RvA beoordeelt de 3 scripties op originaliteit en relevantie en op methodologische kwaliteit. Methodologische kwaliteit wordt op 2 punten beoordeeld: kwaliteit van methoden en kwaliteit van resultaten/conclusies. Op basis van deze volledige beoordeling wordt een definitieve rangorde bepaald.

-          Scripties worden vertrouwelijk behandeld; het copyright blijft bij de opleiding dan wel bij de student, afhankelijk van het reglement van de opleiding. De scriptie van de winnaar wordt op de VRS website geplaatst en is slechts toegankelijk voor leden.

-          De winnaar wordt uitgenodigd om tijdens het symposium een korte (luchtige) presentatie te geven, waarna de VRS Scriptieprijs wordt uitgereikt.

-          De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 250,‐.

-          Indienen: Scripties kunnen worden ingediend per e‐mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-          De uiterste indieningsdatum is 30 juni 2014.