VERENIGING voor

REVALIDATIE bij

SLECHTZIENDHEID.                                                  POSTBUS 10417, 6000 GK WEERT


 

Voorjaarssymposium

thema:

De Visueel-Auditieve beperking

op dinsdag 20 mei 2014

tijd: 19:30 tot 22:00 uur

plaats: Hogeschool Utrecht, Bolognalaan 101, 3584 CJ Utrecht.

Programma:

Dr. Ton Roelofs en Dr. Jan Koopman [Klinisch Fysici, Visio]: Een vragenlijst voor auditieve screening binnen de visuele revalidatie

In deze presentatie worden de resultaten getoond van een onderzoek naar de mogelijkheid om een vragenlijst te gebruiken binnen de visuele revalidatie, met als doel om de relevante hoorfuncties in kaart te brengen en te bepalen in hoeverre deze van invloed zijn op het visuele revalidatieprogramma.

Drs. Hilde Vreeken [onderzoeker, VU Medisch Centrum]: Hoorbeperkingen binnen de visuele revalidatie

Hoorbeperkingen binnen de visuele revalidatie. Hoe vaak komt het voor? Wat kun je doen? Prevalentie en praktische adviezen.

Drs. Lieve Roets-Merken [Psycholoog, Kalorama]: Regie op eigen leven voor ouderen met problemen in horen en zien

Lieve Roets is gespecialiseerd in de psychosociale hulpverlening aan mensen met een auditief-visuele beperking. Zij zal spreken over haar promotieonderzoek waarbij verzorgenden gecoacht worden in het ondersteunen van ouderen met auditief-visuele problemen.

Ir. Lau Nijs [Emeritus UD Bouwfysica, TU Delft]: Akoestiek voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden zijn sterk afhankelijk van de akoestiek van de ruimte waarin ze zich bevinden. Het is de taak van de architect om die akoestiek te optimaliseren. Een uitstekende spraakverstaanbaarheid is daarbij nastrevenswaardig. Maar om ook de navigatie van slechtzienden in een ruimte te optimaliseren moet het architectonisch ontwerp net wat anders zijn dan voor normaalzienden.

 

De bijeenkomst is geaccrediteerd door het NOG met 3 punten.

De toegang tot het symposium is gratis voor VRS-leden. Niet-leden betalen €15,= aan de ingang. Voor slechts €15,= per jaar wordt u overigens al lid van de VRS. U hebt dan gratis toegang tot alle symposia en ontvangt jaarlijks het symposiumboek. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u mailen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.vvrbs.nl.