VERENIGINGvoor

REVALIDATIEbij

SLECHTZIENDHEID     POSTBUS 10417,  6000 GK  WEERT


Najaarssymposium

thema:

Nachtblindheid

op dinsdag 12 november 2013

tijd: 19:30 tot 22:00 uur

plaats: Hogeschool Utrecht, Bolognalaan 101, 3584 CJ Utrecht.

 

Programma:

  • Dr. Mies van Genderen [oogarts, Bartimeus]

Oorzaken van slecht zien in het donker

Mies van Genderen is gespecialiseerd in elektrofysiologisch onderzoek van erfelijke netvlies- en oogzenuwaandoeningen en in cerebrale visusstoornissen. Zij zal een overzicht geven van de oorzaken van slecht zien in het donker, met speciale aandacht voor erfelijke netvliesaandoeningen.

 
  • Dr.ir. Mieke Bijveld [onderzoeker, VU]

Meetmethoden

Mieke Bijveld promoveerde op het onderwerp nachtblindheid. In dit promotietraject werden verschillende aspecten van nachtblindheid onderzocht. Zij zal spreken over het symptoom nachtblindheid, bij patiënten met de retinale aandoening 'congenitale stationaire nachtblindheid'.

 
  • Dr. Tom van den Berg [wetensch. onderzoeker, Ned. Herseninst.]

Strooilicht

Tom van den Berg bespreekt de achtergronden van verblinding, de meest voorkomende vorm van problemen met het zien 's nachts. Dat wordt veroorzaakt door "strooilicht", het gevolg van lichtverstrooiing door onzuiverheden van de oogoptiek, met grote verschillen binnen de populatie.

 
  • Drs. Herman Talsma [Klinisch Fysicus Visueel Systeem, Koninklijke Visio]

Avondmobiliteit: de laatste ontwikkelingen

Herman Talsma zal verslag doen van de resultaten van een gebruikerstest voor nieuwe hulpmiddelen voor avondmobiliteit die in Amsterdam en Rotterdam in de zomer plaats heeft gevonden.

 

De bijeenkomst is geaccrediteerd door het NOG met 3 punten.

De toegang tot het symposium is gratis voor VRS-leden. Niet-leden betalen €15,= aan de ingang. Voor slechts €15,= per jaar wordt u overigens al lid van de VRS. U hebt dan gratis toegang tot alle symposia en ontvangt jaarlijks het symposiumboek. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u mailen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of kijk op www.vvrbs.nl.