Op 11 juni a.s.organiseert de OVN weer een Lezingenavond Low Vision in het Nieuwegeins Business Center. De OVN Vakgroep Low Vision heeft een programma samengesteld met sprekers Henry Greene en Chrétien Frambach.

Henry Greene is als optometrist opgeleid aan het Pennsylvania College of Optometry. Hij is Fellow of the American Academy of Optometry, mede-oprichter van Ocutech en is professor aan de University of North Carolina. Henry Greene is een internationaal bekende spreker en onderzoeker op het gebied van visuele beperkingen, hoofdzakelijk gericht op het ontwikkelen van optische hulpmiddelen voor patiënten met maculadegeneratie en andere visuele afwijkingen. In twee voordrachten brengt hij zijn expertise graag over op de Nederlandse Low Vision specialist.

De tweede spreker deze avond is optometrist Chrétien Frambach. In zijn contactlenspraktijk in het Oogziekenhuis Rotterdam ziet hij regelmatig patienten met een visuele beperking. Hij zal een presentatie geven over het aanpassen van contactlenzen bij congenitaal nystagmus.

Kijk hier voor alle informatie over deze avond, het programma en de (kosteloze) inschrijving.

Aan het programma zijn 2 studiepunten voor het Kwaliteitsregister Paramedici toegekend, waarvoor ADAP-accreditatie is aangevraagd.